rys. A. Malec
Aleksander Tr±bczyński
z recitalem "Mój Bułat, mój Wołodia" ¶piewa Bułata Okudżawę
i Włodzimierza Wysockiego
w Kole Kultury
w cyklu Życie nasza
24 wrze¶nia 2015 r. o godz. 18.00
Aleksander Tr±bczyński jest aktorem, gitarzyst± ; pisze limeryki i teksty piosenek. Jest absolwentem wydziału aktorskiego słynnej łódzkiej "filmówki".
Przez ponad dwadzie¶cia pięć lat był z zespole artystycznym Teatru Powszechnego w Warszawie. Współpracuje też z Teatrem Dramatycznym w Warszawie i Teatrem Powszechnym w Łodzi.
Grał m.in. w serialach "Zmiennicy", "Pensjonat pod Róż±" czy "Plebania".
Podczas swoich autorskich wieczorów "Tr±ba na pniu" wykonuje piosenki Wysockiego, Okudżawy, Brassensa, Stachury, czeskich bardów - Nohavicy i Plihola, ¶piewa Herberta, a także spolszczone przez siebie piosenki Antonio Carlosa Jobima.
Przy swoich projektach pracował ze znakomitymi muzykami jazzowymi - Michałem Kulętym, Jerzym Małkiem, Krzysztofem Wolińskim.
Olek Tr±bczyński wyst±pił dla nas w Kole Kultury z interpretacj± dwóch sław piosenki rosyjskiej, które znamy i słuchamy. Było lirycznie i dramatycznie, serio i zabawnie... Zostali¶my w nastroju do dalszej refleksji o polsko-rosyjskich powinowactwach i silnej wspólnocie kulturowej, która bywa dużo ważniejsza niż polityczne podziały.

Fotoreportaż Rafał Latoszek
E-OPŁATY
Jeżeli posiadasz login oraz hasło możesz zalogować się do modułu e-opłaty.Telefony alarmowe
po godzinach pracy Spółdzielni Mieszkaniowej
Zmiany w ustawie
"O spółdzielniach mieszkaniowych"
Ksi±żeczki opłat mieszkaniowych
wzory zamówień na druk ksi±żeczek opłat "czynszowych"